Het Nederlands Simulatie- en Trainingcentrum voor de Zorg (NSTZ) te Ede ligt centraal in Nederland en vlakbij NS station Ede-Wageningen. Het simulatiecentrum is gevestigd aan het Horapark 9, naast het kantoor van Interactie Opleidingen. In samenwerking met nationale- en internationale stichtingen en bedrijven organiseert NSTZ diverse cursussen. Door deze korte lijnen is maatwerk, zowel inhoudelijk als in cursusdata, op zeer korte termijn te realiseren.

Impressie

Ambiance

Besloten in het bos, in een oase van rust vindt u het state-of-the-art trainingscentrum van het NSTZ. De gastvrijheid, de bereikbaarheid èn de ligging in het prachtige bos van Ede geeft dat deelnemers en trainers uitzonderlijk positief zijn over het NSTZ om te komen tot top prestaties en toppresentaties!

Ruime cursusruimten

Moderne apparatuur

Gelegen in een bosrijke omgeving

Ruime cursusruimten

De zeer moderne trainingsruimten zijn zo ingericht dat een ideale interactie tussen instructeur en cursist ontstaat. Zo is er onder andere een volledige IC-kamer nagebootst en zijn er werkende IC-ventilatoren voor invasieve en non-invastieve beademing. Verder zijn er simulaties voor airway management en centraal veneuze catheters. Daarnaast zijn er echografie stations. Er is een uitgebreid pakket aan BLS/ALS en ECG-simulatie mogelijkheden. In maatwerk trainingen is apparatuurinstructie en -certificering mogelijk voor vrijwel elk apparaat dat in de Acute Zorg wordt gebruikt. Ook is er een plenaire ruimte beschikbaar voor 65 personen waar presentaties gegeven kunnen worden.

Operatiekamer

Uitgerust met audio en video debriefingsmogelijkheden

Ruime cursusruimten

Ingericht met moderne apparatuur

Intensive Care

Uitgerust met audio en video debriefingsmogelijkheden

Regieruimte

Door middel van een audio- en videoverbinding wordt de simulatieruimte op afstand door de technici en instructeur gemonitord. Hierdoor hebben de cursisten in de simulatieruimte sterk het gevoel dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de patiënt. De instructeur kan op afstand verschillende scenario's doorlopen waarop de cursisten reageren. Door deze werkwijze wordt de Acute Zorg setting realistisch nagebootst. Deze vorm van simulatieonderwijs is essentieel voor teamtrainingen in het kader van Crew Resource Management.

Bespreking

Het scenario wordt vooraf doorgesproken

Debriefing

Het scenario wordt na afloop besproken

Volg live het scenario

Op de monitoren kunnen de deelnemers die geen specifieke taak aan het bed hebben, het scenario live volgen in een eigen ruimte

Restaurant

In het gezellige restaurant is plaats voor de cursisten en trainers.

Lunch

Restaurant

Complete catering

Contactgegevens NSTZ

 • Adres NSTZ

  Horapark 9
  6717LZ Ede
 • Telefoon

  0318-693501
 • E-mail

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Partners

Onderstaande partners zijn betrokken bij het NSTZ en haar activiteiten.